TRÆNING 2024


Ta' et klik på de træningshold vi udbyder 


HVALPEMOTIVATION


Hvalpemotivation er opstart for den helt unge hvalp, hvor hunden og fører lærer nogle grundlæggende øvelser såsom kontakt, indkald og sit til at bygge videre på. Alt træning forgår på hundes præmisser.


Medbring: 

  • Bløde godbidder
  • Tæppe eller platform
  • Dummyer/legetøj, som hunden er glad for
  • Halsbånd og line
  • Vand til hunden til efter træning
  • Hvalpegavekort, hvis du har et fra din opdrætter


LYDIGHED/FAMILIEHOLD


Her arbejdes der videre med de grundlæggende ting der blev lært til hvalpemotivation. Dressurtræning viderebygges. Der arbejdes ligeledes med mere grundlæggende ting som lidt let apportering.


Træningen er baseret på at udvikle hunden til at være en velafbalanceret og stimuleret familiehund der ligeledes kan være klar til et at forsætte på et brugshundehold hvis det er ønsket. Medbring egne dummyer/legetøj som hunden er glad for til træningen.


BRUGSHUNDETRÆNING

ØVET

Til brugshundetræning arbejder vi med terrænskift, (evt. skudtræning), vandarbejde, og generel forståelse for at få hunden brugsgodkendt via land- og vandprøven, samt vi begynder at snuse lidt til elementer fra apporteringsprøven.

Vi kommer også til at arbejde med vildt, og vi har fokus på at hunden at tager vildt og behandle det korrekt. Her arbejder vi med at lære hundene at fokusere på opgaver selv om de er i terræn, der kan give lejlighed til distraktion.

For at få mest muligt ud af træningenskalhunden kunne apportere stabilt kanvasdummy som minimum og være i besiddelse af almindelig god lydighed.


Hunde, der ikke skal bruges på prøver eller jagt er ligeledes meget velkommen, men der er samme krav for at kunne deltage på holdet.


Tilbydes ikke pt.

Schweisstræning

Dette er et træningsforløb, hvor alle kan være med, om du er begynder eller har trænet en del. Træningen tilrettelægges til den enkelte kursist.


Du vil få de generelle træningsteknikker til, hvordan du og din hund træner fra nybegynder til et 1000m spor (overnatningsspor). Derudover vil du få en kort intro til, hvordan du kan finde rundt i skoven, så du ikke bliver væk. Det er en rigtig god egenskab at have, når man lægger spor og senere hen skal gå det. At vide præcis hvor man lagde det.


En typisk træning vil bestå i, at vi starter med kort intro/hvordan er det gået siden sidst. Derefter går vi ud og lægger træningssporene. Imens sporene får lidt liggetid kan der snakkes lidt forskellig teori og besvares spørgsmål. Når det er tid til at træne med hund, går vi samlet ud og går sporene et efter et. Der gives gode råd og fif til den enkelte fører og hund til, hvordan de kan komme videre og forklares hvad du skal træne til næste gang. På den måde tages der udgangspunkt i det niveau du har her og nu - uanset andres niveau. Grunden til det anbefales at andre (uden hund) går med bagved er, at man lærer mindst lige så meget ved at se andres samarbejde med hund, da man ikke selv er fokuseret på spor/hund, men kan se hvordan står/går fører i forhold til hund - samarbejdet - som er mindst lige så vigtigt. 


Varighed 8 gange, kl 9- ca 13:


Mødested 16/3, 27/4 og 1/6 Hammer Bakker ved p-pladsen Gennem Bakkerne/Skeldalsvej, 9310 Vodskov


Mødested 11/5 og 29/6 : Kirkedalen p-plads, 9230 Svenstrup, GPS: 56.9929308, 9.8402289


Mødested 13/4 og 18/5: Hune Plantage.


Den 8. gang bliver lagt et sted midt i forløbet.


Instruktør: Martin Skyberg-Hansen. Der vil være blod og skind til rådighed.


Max deltagerantal 10 hunde. Medbring: Hund, sele, sporline (lang line, ca. 8-10 m), belønning til når hunden finder skindet - en lille kattemadspaté kan være en god belønning.

MARKPRØVETRÆNING 


Hold 1: Vi vil træne markprøven primært begynderklasse. Derudover vil der være teori, så dem der ikke har prøvet at være oppe til en markprøve før, får en bedre forståelse for, hvad der skal arbejdes med. Træningen er for både unge og ældre hunde hvor vi arbejder med indlæring eller hvis der er afpusning af nuværende niveau.

Hold 2: Er i stor udstrækning en videre udførsel af hold 1. her får ro i opfløj stor fokus. Det betyder også at der er en større forventning om at hundene kan apportere og de har prøvet at lave lidt søg før.
Der vil ikke blive brugt levende vildt.

Træningen er tilrettelagt således, at det primært er for dem der har apportering på plads, så målet et en en markprøve i efteråret. Der vil blive brugt duer til apporteringsemner.

BRUGSHUNDETRÆNING

BEGYNDER

Til begyndertræning lægges der vægt på at introducere hunden for terræn og vildt. Her lærer hunden terrænskift, skudtræning, vandarbejde, marksøg og generel forståelse for at få hunden brugsgodkendt via land- og vandprøven.


Vi kommer til at arbejde i forskelligt terræn inkl. vand. Det også her vi lære hunden at tage vildt og behandle det korrekt. Her arbejder vi med at lære hundene ar fokusere på opgaver selv om de er i terræn der kan give lejlighed til distraktion.

For at deltage i Brugshundetræning begynder skal hunden kunne apportere stabilt kanvasdummy som minimum og være i besiddelse af almindelig god lydighed.


Hunde, der ikke skal bruges på prøver eller jagt er ligeledes meget velkommen, men der er samme krav for at kunne deltage på holdet.


Medbring:

  • Halsbånd og line
  • Belønninger til hunden
  • Dummyer
  • Håndklæde til hunden