Om os / Træner profiler

Træner profiler

METTE FRANKMAR SØRENSEN
 
Mit navn er Mette. Jeg har haft cocker spaniel hele mit liv og i 2004 fik jeg min første egen cocker.
Min passion for hundetræning startede da jeg som lille pige synes vores daværende cocker skulle lære at trække mig på kælken. Så i bedste stil med en pind og pølse der mislykkes måtte jeg finde andre metoder. Da jeg så fik min egen hund der viste stort talent for dressur og jagt var der ingen vej tilbage. Siden den tid har jeg brugt dem på udstilling, prøver og jagt. Jeg har været træner i klubben 2013 og har med egne hunde været til alle de prøver der er i vores klub regi. Jeg har selv gået til træning i flere jagtforeninger, retriever klubben og spaniel klubben der ud over prøver jeg hele tiden at forny mig med teknikker og viden via kurser. Jeg træner primær dressur- og jagthold og holder på at vi skal arbejde med hundene på hundens præmisser. Når vi lære vores hunde at arbejde sammen med os får vi hunde på en helt utrolig herlig måde plus vien ven og makker for livet.
HANNE NIELSEN
 
Mit navn er Hanne. Jeg opdrætter, sammen med min mand Finn, Engelske Cocker spaniels. Jeg købte min første Cocker, da jeg var 17 år gammel og faldt pladask for racens herlige temperament og dens mange muligheder. Vores hunde bliver brugt til udstilling, prøver, på praktisk jagt og så har vi ca. 1 kuld hvalpe årligt.
Jeg har udstillet Cockere i mange år og har desuden haft fornøjelsen af at vise de fleste af spaniel klubbens racer frem i ringen.
Jeg har tidligere deltaget på handlerkursus og mener at dét at ringtræne sin hund, også kan have en stor fordel, ikke kun i udstillings-ringen, men også når hunden skal besøge dyrlægen, da den bliver vænnet til at andre rører ved den og ikke mindst at det er okay at vise bisserne frem, når andre ønsker at se dem.
Mine træningsmetoder bygger på at fremvise hunden med opstilling, så handleren lærer at fremhæve hundens fordele og forsøge at skjule eventuelle småfejl. Ind imellem bliver der også trænet i dét at ”freestacke” hunden, da nogle dommere ønsker at hunden vises således og derefter fremvises i løs line.
Èn ting er vigtigt – Hunden skal syntes at det er sjovt at være i ringen og det skulle gerne komme til udtryk i en logrende hale.
FINN NIELSEN
 
Trænerprofil - Finn
Mit navn er Finn. Jeg opdrætter, sammen med min kone Hanne, Engelske Cocker spaniels.
Vi har haft Cockere i ca. 30 år og elsker deres muligheder som allround-hunde.
Vores hunde bliver brugt til udstilling, prøver og på praktisk jagt.
Jeg holder meget af at se mine hunde arbejde i drevet sammen med de andre drivende og stående hunde.
Jeg har deltaget med mine hunde på dressurprøver, land/vand og markprøver.
Mine træningsmetoder bygger på at de forskellige elementer leges ind i hunden.
Hunde skal syntes at det er sjovt at samarbejde med føreren – Tvang når man ikke særlig langt med, når man arbejder med hunde.
Jeg har haft stor succes med at få de forskellige spanielracer til at gå i vand, ved at vandarbejdet leges ind i dem og man støtter dem hele vejen igennem processen.
Positiv indlæring er altafgørende, når man arbejde med hunde.
HENNING ROSBECH ANDERSEN
 
38 år med cockerspaniel har givet et skønt og rigt hunde-liv med prøver, instruktørarbejde og udstillinger.
Vi fik vores første cocker i 1978. Det var en rød standard han, uden stamtavle. Vi trænede i DCH, hvor jeg også var træner til 1990. Derefter var det bare hyggetræning. I 2008 købte vi en hund mere, Chillie. Det blev starten på et helt nyt hundeliv for mig. Med min erfaring fra DCH om positiv indlæring, og jagttræning i jagtforeninger, gav det mig mugligheder for, i spanielklubben, at trænet flere op til jagt og jagtprøver,
I dag træner jeg mest familie hunde i spanielklubben, hvor grund træning i lydighed skal på plads, på hundens premisser, og gerne hunde der skal til prøve og på jagt.
Regionens konto i Spar Nord. Reg.nr. 9006 - konto 4574255398