Aktiviteter / Schweiss træning 2019

Schweiss træning 2019

Schweisstræning
Dette er et træningsforløb, hvor alle kan være med, om du er begynder eller har trænet en del. Træningen tilrettelægges til den enkelte kursist.
Du vil få de generelle træningsteknikker til, hvordan du og din hund træner fra nybegynder til et 1000m spor (overnatningsspor). Derudover vil du få en kort intro til, hvordan du kan finde rundt i skoven, så du ikke bliver væk. Det er en rigtig god egenskab at have, når man lægger spor og senere hen skal gå det. At vide præcis hvor man lagde det.

En typisk træning vil bestå i, at vi starter med kort intro/hvordan er det gået siden sidst. Derefter går vi ud og lægger træningssporene. Imens sporene får lidt liggetid fortæller jeg lidt teori og besvarer spørgsmål. Når det er tid til at træne med hund, går vi samlet ud og går sporene et efter et. Jeg giver gode råd og fif til den enkelte fører og hund til, hvordan de kan komme videre og forklarer hvad du skal træne til næste gang. På den måde tages der udgangspunkt i det niveau du har her og nu - uanset andres niveau.

Grunden til jeg anbefaler andre (uden hund) at gå med bagved er, at man lærer mindst lige så meget ved at se andres samarbejde med hund, da man ikke selv er fokuseret på spor/hund. Men kan se hvordan står/går fører i forhold til hund - samarbejdet - som er mindst lige så vigtigt. Første gang er primært teori, hvor der gennemgås sporlægning, sporopbygning, hvordan går man til schweissprøve og hvad skal man kunne og forskellige stuetræningsøvelser. Vi afprøver bagefter øvelserne med vores hunde.


Der vilvære blod, klove og skind til rådighed.

Varighed 8 gange
Mødested 7. april Grindstedhallen, Hammervej, 9310 Vodskov kl 14
Mødested 20/4, 2/5, 16/5, 30/5 Kirkedalen p-plads, 9230 Svenstrup
Mødested 27/4, 9/5, 23/5 Hammer Bakker ved p-pladsen i krydset Gennem Bakkerne/Skeldalsvej, 9310 Vodskov
Mødetid: Lørdage kl 9, torsdage kl 17

Instruktør:Martin Skyberg-Hansen
Pris: 450 kr, max deltagerantal 12 hunde.
Medbring:
Hund, sele, sporline (lang line, ca. 8-10 m), belønning til når hunden finder skindet - en lille kattemadspaté er en god belønning.

Første gang medbringes også 3-4 små bøtter m hullet låg/krydderiglas fx “IKEA 365+ IHÄRDIG Krydderidåse, glas, sort”.
 
TRÆNER PROFIL
 
Mit navn er Martin Skyberg-Hansen. Jeg er vokset op med hunde. Vi - min kone og jeg – fik vores labrador i 2008, hvor interessen for spor startede. Jeg vidste med det samme, at det var den vej Kianta og jeg skulle. Det har været en fantastisk rejse med udfordringer og fantastiske oplevelser.
Vi har opnået 4 titler sammen. I 2010 blev vi Svensk Vildtspor Champion (SEVCH), 2013 blev vi Norsk Vildtspor Champion (NOVCH) og 2014 fik vi den sidste 1.pr i Danmark og kunne kalde os Dansk Sporchampion (DKSCH(V)) og dermed også Nordisk Vildtspor Champion (NORDSCH(V)). Ligeledes var vi den første med labrador i Tyskland i 2012, hvor vi fik 1. pr. på 20 timers, samt i 2013 en 2. pr. på 40 timers. 2. pr. er meget velset som en flot præstation.
Derudover har jeg gennemgået sporinstruktør kurserne samt stifinder- og prøvelederkurset i Dansk Retriever Klub. Jeg var instruktør i DRK i 4 år, inden jeg valgte at oprette egen klub ”Schweisstræning Nordjylland”. I er velkommen til at se på FB siden med samme navn. Jeg har hold for alle hunderacer med eller uden stamtavle. 
Jeg er uddannet schweissdommer. Jeg nyder at bruge en dag i skoven og se samarbejdet mellem hund og fører, når de er en enhed, som ender med at komme til sporslut.
 
 
Regionens konto i Spar Nord. Reg.nr. 9006 - konto 4574255398